Jeg ønsker å spre kunnskap om at det er enkelt å spise sunt, og at sunt betyr ikke smakløst og fettfattig. Nøkkelen til suksess er å kunne sette sammen måltidene mer optimalt. Før du leser videre vil jeg presisere at jeg ikke jobber ut i fra LCHF-metoden eller «lavkarbo» som det også kalles. Min visjon omkring kosthold er at man kan forbedre fordelingen mellom næringsstoffene man inntar. Det betyr at man kan ha nytte av å redusere noe på karbohydratinntaket og ha større fokus på hvilke type karbohydrater man inntar, øke inntaket av proteiner og innta moderate mengder fett fra sunne kilder.
NØKKELEN TIL MIN SUKSESS MED Å ENDRE KUNDERS MATVANTER
- Å sørge for et stabilt blodsukker
- At mat som inntas skal være laget fra bunnen av, minst mulig behandlet mat
- Det er ikke tidkrevende og hele familien skal kunne spise maten
- Man skal ikke «gå på diett», men gjøre varige endringer med kosten
Jeg presiserer at jeg ikke legger opp kostholdsprogram for sykdomsrelaterte årsaker/ symptomer som ikke er utredet hos lege/spesialist. Er du derimot ferdig utredet men vil ha hjelp til å legge om kosten kan jeg hjelpe deg med dette. Vi har flere kunder med livsstilssykdommer som f.eks diabetes 2, og etter samråd med lege og diabetessykepleier kan mine kostholdsprogram brukes for å sørge for et mer stabilt blodsukker, redusere vekt og mageomkrets.
Min kostholdsveiledning baserer seg på en kartleggingstime hvor vi kartlegger dine spisevaner, samt dine ønsker og mål med veiledningen. Basert på dette utarbeider jeg en ukesmeny som skal følges over 5 uker, hvor du i tillegg får et oppskriftshefte med god inspirasjon.
Jeg legger opp hva du skal spise, men nøkkelen til en varig endring ligger hos deg selv.